dimecres, 16 de maig del 2012

CONTINUA L'INCENDI DE RASQUERA

CONTINUA L'INCENDI DE RASQUERA QUE JA AFECTA 900 HECTÀREES.

El foc que crema des d'aquest dimarts al migdia a Rasquera (Baix Ebre) ha afectat fins al moment 900 hectàrees, segons els Bombers de la Generalitat. És per això que Protecció Civil ha passat el pla Infocat per incendis forestals a la fase d'emergència a causa de l'empitjorament.
El fort vent que bufa a la zona i l'accessibilitat complicada a l'incendi estan posant moltes traves per apagar el foc. Aquest matí deu mitjans aeris han de treballar a la zona per controlar el foc a la Serra de Cardós, que afecta els municipis de Rasquera i El Perelló. Així doncs, les fortes ratxes de vent que hi hagut a la zona, la complexitat de l'orografia i els focus secundaris que el foc llança han fet créixer el perímetre.
El cap de l'incendi hauria avançat en direcció sud-est, fins arribar a la carretera TV-3022 (carretera del Perelló a Rasquera), que en aquests moments, i segons informacions del Servei Català de Trànsit, està totalment tallada en els dos sentits de la marxa. Aquesta situació ha fet que s'hagi suprimit el transport escolar d'alumnes d'ESO entre Rasquera i el Perelló.
A més, i com a mesura preventiva, el cos de Mossos d'Esquadra ha desallotjat algunes masies de la zona. Els evacuats han estat acollits al pavelló del Perelló, on hi han passat la nit una vintena de persones que han rebut assistència de personal de la Creu Roja, encara que cap persona ha resultat ferida. Tot i això, es preveu que el temps millori a la tarda.
 
Info: Nació Digital.cat
Fotos: Marc Rebull Brull







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada