dilluns, 24 d’octubre del 2011

FRONT COMÚ PERQUÈ EL CORREDOR DEL MEDITERRANI TINGUI PARADA A L'EBRE


FRONT COMÚ PERQUÈ EL CORREDOR DEL MEDITERRANI TINGUI PARADA A L'EBRE

Després de felicitar-se per la qualificació del corredor com a prioritari per part de la Unió Europea, administracions, partits polítics i empresaris han fet una crida per treballar de forma conjunta i consensuada perquè les Terres de l’Ebre no perdin aquest tren, com ha passat amb d’altres. I és que per exemple, encara avui l’Euromed no té parada a l’estació de l’Aldea, com s’ha encarregat de recordar aquesta setmana l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel.
Des de la Cambra de Comerç ja s’han concretat les demandes perquè el territori i les seves empreses puguin aprofitar les potencialitats del corredor. Aposten per un transport de viatgers i de mercaderies competitiu amb parada dels trens d’alta velocitat a les Terres de l’Ebre, i amb ample de via europea fins l’estació l’Aldea-Amposta-Tortosa. També demanen l’impuls definitiu per la creació de la plataforma logística intermodal Logis Ebre, aturada des de l’any 2006, al costat d’una estació de ferrocarrils per mercaderies a l’Aldea, amb una inversió d’uns deu milions. Per últim, es demana la reactivació dels Port dels Alfacs amb l’execució de les actuacions previstes al Pla Territorial de les Terres de l’Ebre. Tot plegat és vital per al futur del territori, apuntà el president, José Luís Mora.
L’alcalde de Tortosa també s’ha posat al capdavant de les veus que advoquen per un front comú pel corredor, el qual al seu parer suposa «una oportunitat per desenvolupar el port de l’Ebre (els Alfacs) i pot donar un valor afegit al nostre sòl industrial».
Des del PSC, per la seva banda, també es va fer ahir una crida al consens polític, econòmic i social per aprofitar aquesta oportunitat. En aquest sentit, van demanar que prengui un paper protagonista l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece).


info: Diari de Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada