dilluns, 10 d’octubre del 2011

53 MUNICIPIS CATALANS NO REBRAN LA TRANSFERÈNCIA DE L'ESTAT AQUEST OCTUBRE

L'EXECUTIU ESPANYOL RETÉ ELS FONS ALS CONSISTORIS EN APLICACIÓ DE LA LLEI D'ECONOMIA SOSTENIBLE.

El govern espanyol ha anunciat aquest dilluns que no indressarà a 53 municipis catalans la tranferència mensual de l'octubre. L'executiu reté el fons a aquests consistoris perquè encara no han complert amb l'obligació de representar la liquidació pressupostària de l'exercici 2010. des del Ministeri d'economia i Hisenda, asseguren que desbloquejaran aquestes transferències quan els 53 municipis presentin els comptes de darrer exercici.

El Ministeri d'Economia i Hisenda ha aplicat la Llei d'economia sostenible, segons la qual l'administració estatal, a partir d'octubre, està obligada a retenir les entregues mensuals a compte de la participació als tributs de l'estat a tots els municipis que no hagin entregat la liquidació de l'any anterior.

Segons la llei, els municipis no perden aquestes tranferències mensuals, sinó que les recuperen en el moment que envien a Hisenda els comptes anuals de l'exercici anterior.

El dia en què s'esgotava el termini legal per entregar els comptes del 2010, el 30 de setembre, un total de 7.092 municipis de tot l'Estat espanyol (87,4%) havien fet arribar la documentació a l'executiu central, mentre que 1.022 (12,6%) encara ho tenien pendent.

A Catalunya són 53 els ajuntament castigats per no cumplir amb l'obligació d'entregar els comptes en els terminis per la llei. Deixant de rebre uns 13,5 milions d'euros. La majoria de municipis que no rebran els avançaments d'impostos aquest mes d'octubre, en concret 25, es troben a la demarcació de Barcelona.

A la demarcació de Tarragona els consistoris afectats són 12: Bonastre, Camarles, Creixell, Duesaigües, El Lloar, Masllorenç, Perafort, Riudecols, Tivenys, Torroja del Priorat, Ulldemolins i la Vilella Alta.

A Ponent i a l'Alt Pirineu queden bloquejades les partides a 11 municipis. Finalment, les localitats gironines afectades per aquesta mesura són només cinc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada