dijous, 15 de març del 2012

QUANTS DINERS DEUEN ELS AJUNTAMENTS?

QUANTS DINERS DEUEN ELS AJUNTAMENTS?
Aquest dijous és l'últim dia perquè els ajuntaments facin arribar al Ministeri d'Hisenda una llista que detalli el deute que tenen pendent amb els proveïdors, requisit obligatori per poder accedir al pla d'ajudes del Govern central, que els permetrà fer front a bona part d'aquestes factures. Ara per ara encara no sap quina quantitat declararan els ens locals, per bé que l'Executiu de Rajoy ha reservat uns 18.000 milions dels 35.000 que preveu el pla per acabar amb la morositat d'ajuntaments i comunitats autònomes. Aquests dies es va coneixent la xifra d'alguns consistoris, com ara Igualada i Lleida. L'Ajuntament de la capital de l'Anoia deu 2,8 milions que corresponen a unes 1.000 factures, mentre que La Paeria deu per aquest concepte 18 milions, per citar alguns exemples dels 947 municipis de Catalunya i els més de 8.000 que hi ha a tot Espanya.
"No es pot viure en un país on la gent no paga i és molt més difícil encara viure en un país on qui ha de donar exemple que és l'Administració, tampoc ho fa", va declarar el president del Govern central, Mariano Rajoy quan va presentar el pla. I afegia que "tan importat és tapar el forat com evitar que es torni a produir" per la qual cosa anunciava la creació d'una nova Llei de Transperència, però mentre no arriba la nova legislació, els proveïdors podran començar a cobrar les seves factures pendents al maig.
Condicions dels crèdits.
Segons les condicions acordades, les administracions locals i autonòmiques podran accedir a crèdits a deu anys, amb dos de carència, i a un tipus d'interès accessible, segons va manifestar al seu dia el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro.
Si els ajuntaments volen beneficar-se del pla, abans del 31 de març hauran d'aprovar un pla d'ajust, que serà remés també al Ministeri d'Hisenda l'endemà que s'hagi aprovat per ple municipal. Llavors, l'equip de Montoro l'analitzarà i en donarà o no el vistiplau, en cas que sigui acceptat, el consistori en qüestió ja podrà sol·licitar el corresponent préstec.
Les condicions per obtenir les ajudes per pactar factures és que aquestes siguin vençudes, líquides i exigibles, que estiguin registrades abans de l'1 de gener d'aquest i que es tractin d'obres, serveis, subministraments o gestió de serveis públics en la modalitat de concessió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada