divendres, 23 de març del 2012

L'AUDITORIA DE LA COOPERATIVA DE L'ALDEA REVELA MALA GESTIÓ.

L'AUDITORIA DE LA COOPERATIVA DE L'ALDEA REVELA MALA GESTIÓ.
La situació de la Cooperativa de l’Aldea és més incerta del que molts dels afectats preveien. La reunió que ha tingut lloc aquest dijous al departament d’Economia de la Generalitat, a Barcelona, ha servit perquè representants del govern a l’Ebre, l’Ajuntament de l’Aldea, la Cooperativa i la plataforma d’afectats coneguessen el resultat de l’auditoria. Segons han dit, s’han detectat diverses deficiències greus en la gestió dels comptes: "les coses no s'han fet bé", ha sentenciat el delegat, Xavier Pallarés.
Segons el delegat a l’Ebre, la manera com s’havia dut a terme la gerència de l’entitat revela males praxis: "problemes informàtics, comptabilitat com es feia fa 25 anys... era una falta de rigor i professionalitat. El que farà la cooperativa, n'estic segur, és posar un bon professional al capdavant d'aquesta situació i a partir d'aquí començar a redreçar la situació", afegeix.
El pròxim 30 de març, la Cooperativa ha fixat una assemblea general en la qual els socis hauran de valorar les vies que proposa el pla dissenyat, i que contemplen diverses possibilitats. La més ben valorada és la que estableix la necessitat de doblar el nombre d’hectàrees conreades, de les 50 actuals a 110. Pel que fa als comptes i fons d’estalvis congelats, la Generalitat no ha establit una data concreta però assegura que en les pròximes setmanes es farà un nou pagament, que s’unirà al que ja es va fer al desembre. "Aquest segon pagament sí que es farà.
Intentarem que siga del màxim possible, però a hores d'ara no podem assegurar si serà d'1 milió, de 400.000 euros o de 200.000, perquè tot depèn, també, del que decidisca la cooperativa el pròxim 30 de març", assenyala Pallarés.
Actualment, encara hi ha 4,7 milions d’euros bloquejats, de 321 socis de l’entitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada