dilluns, 26 de març del 2012

LIQUIDAR LA COOPERATIVA DE L'ALDEA?

LIQUIDAR LA COOPERATIVA DE L'ALDEA?
El futur de la cooperativa de l'Aldea es decidirà aquesta setmana. De moment, els socis afectats per la fallida de la secció de crèdit estan avaluant quina de les quatre opcions del pla de viabilitat votaran aquest divendres en l'Assemblea General. Tres d'aquestes alternatives aposten per Liquidar la cooperativa a través de diferents formes de Concursos de Creditors.
L'altre alternativa és la única que aposta per la continuïtat de l'activitat agrària de l'entitat, per aquesta opció de mantenir i incrementar l'activitat no convenç del tot als socis impositors ja que haurien d'esperar fins a 20 anys per recuperar tots els seus diners. Aquesta opció preveu l'ampliació de les hectàrees de producció de la cooperativa fins a 150, així com una nova directiva i gerència.
Les tres opcions que estan encaixades en el Concurs de Creditors semblen, doncs, ser més viables. La primera és la liquidació judicial, en la que els administradors judicials es farien càrrec de les vendes i de requerir els cobraments als deutors. Preveu que els impostors només cobrarien el 50% dels seus diners i molt lentament. Una altra via seria la de trobar un comprador. La cooperativa hauria de vendre els seus actius per 3 milions i mig d'euros o menys. Això permetria que els impositors cobressin el 50% dels seus diners aquest 2012. Per últim, els impositors mateixos haurien de gestionar l'activitat agrària de la cooperativa. D'aquesta manera l'informe preveu que hauran cobrat el 50% dels seus diners a finals del 2014 i el 100% el 2018.
Amb tot, els redactors de l'informe defensen la viabilitat de la cooperativa però entenen que els interessos dels socis impositors de la secció de crèdit, que volen recuperar els seus diners el més aviat millor, no són els mateixos que els dels socis agraris, que voldrien continuar amb l'activitat de la cooperativa. Jordi Gas, portaveu dels afectats, ha assegurat que la primera opció d’incrementar la producció "no ens interessa". "Si actualment amb 50 hectàrees han fet tan mala gestió, entenem que a l'Aldea no hi ha gent suficient per portar 150 hectàrees i el pla diu que es començarien a recuperar els diners en cinc o deu anys però que s'allargaria fins a 20"
L'informe recomana que siguin els impositors els que liderin el sanejament o liquidació de la cooperativa ja que "són els que més hi tenen a perdre". I és que aquesta recomanació vindria donada també perquè el vot dels socis impositors té valor de 1 respecte al valor de 5 que té el vot del soci agrari. "Ho veiem complicat", ha dit Gas respecte a la votació de divendres i després que no hagin aconseguit que els confirmin el nombre de socis col·laboradors que té la cooperativa.
Sentint-se amb certa inferioritat, els socis impositors s'estan mobilitzant per consensuar el vot en un mateix sentit i, en cas de no poder assistir a l'assemblea de divendres, demanen que es delegui el vot en una altra persona, com permeten els estatuts de l'entitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada