dilluns, 12 de desembre del 2011

33 ANYS DE SEGREGACIÓ DE CAMARLES


33 ANYS DE SEGREGACIÓ DE CAMARLES
Perfecte. Així han anat les festes en motiu del 33è aniversari de la Segregació de Camarles de Tortosa. Els actes ja varen començar el dimarts a la tarde, amb els bous i bou embolat de Pedro Fumador ( lo Xarnego), l’exhibició i presentació del Grup de Twirling la Granadella. Acte seguit, el ball, també al pavelló poliesportiu.

Però el dia gros va ser el dimecres 7, el dia de la independència. La banda de Tambors i Cornettes va fer trontollar tot el poble, fins arribar a l’ermita de Sant Marc, on esperava la Coral Sant Jaume Apòstol. Val a dir, que després de més de 20 anys tancada, l’ermita es va omplir de gom a gom, inclús per fora al porxo i jardins, ja que ningú s’ho volia perdre. A la 1, el sofregit, l’oli, l’arròs i la gresca van envair tot el pavelló, ja que es va fer el concurs de paelles. Es van cuinar un total de 22 paelles, i, amb la gent que també va assistir, però que es va portar el menjar de casa, s’hi van comptar fins a 547 persones.

L’alcalde, Joan Curto i Querol, va donar els premis a les paelles guanyadores, i va recordar que les Festes de la Segregació han suposat un cost 0 per a l’Ajuntament, ja que els ganaders han patrocinat les dos tardes de bous respectivament i, els comerços i empreses de Camarles i Lligallos, amb el seu granet d’arena han aconseguit tot el demes. Els guanyadors del concurs de paelles van ser:

1r: Trinidad Pujol
2n: Santi Tomàs Pons
3.- Manuela Tomàs

Acte seguit del concurs, tot el pavelló va desplaçar-se cap a la plaça de bous, per a veure la segona tarde de bous i bou embolat, de la ganaderia d’Hilario Princep. Després de bous, com no per a rematar la festa, hi va haver una 2ª tarde de ball al Pavelló.











Fotos:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada